Vilken är Sveriges vanligaste fågel?

Underbara, prisvinnande posters med svenska fågelmotiv

Man kanske blir lite förvånad när man hör att Sveriges vanligaste fågel inte är gråsparven! Men sanningen är att vissa fåglar trivs i människans närhet och därför kan uppfattas som vanliga. Vissa småfåglar som trivs inpå husknuten som tex domherrar, gråsparvar och även större fåglar som skator och kråkor är inte alls så allmänna som man skulle kunna tro. 

Sveriges vanligaste fågel är den lilla söta, men oansenliga lövsångaren. Den finns i otroliga mer än 13 miljoner i vårt land! Den är väldigt bra kamouflerad i sin grågula fjäderdräkt och smälter därför fint in i lövverket. Tyvärr minskar de i antal ganska mycket varje år.

Nummer två är bofinken ligger på hela 8 miljoner fåglar. Sedan är det ett stort hopp ned till rödhaken på dryga 3 miljoner. Och i fallande antal kungsfågeln, talgoxen, trädpiplärkan, bergfinken, taltrasten och koltrasten.

Om man istället räknar biomassa... så är tjädern den som totalt sett väger mest i landet med sina 2000 ton! 

Här kan du köpa dessa underbara motiv med svenska fåglar.


Svenska fågelposters

Besök butiken med över 300 underbara, svenska fågelposters. Här finns den största samlingen med Wrights fantastiska fågelillustrationer i många varianter och storlekar.